ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд виділить майже 1,5 млрд грн для компенсації тарифу на електроопалення

Уряд виділить майже 1,5 млрд грн для компенсації тарифу на електроопалення

Уряд виділить майже 1,5 млрд грн, щоб компенсувати різницю в тарифах тим домогосподарствам, які використовують електроопалення.
Уряд виділить майже 1,5 млрд грн, щоб компенсувати різницю в тарифах тим домогосподарствам, які використовують електроопалення.
 
Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" сказав в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.
 
"Ми захистимо людей монетизувати субсидіями. Ми дамо їм гроші, щоб ніхто не платив більше, ніж вони платили б за старим тарифом ... Це буде на час карантину, поки ми не розробимо системне рішення", - зазначив Вітренко.
 
За його словами, Міністерство енергетики та Міністерство соціальної політики вже підготували спільний проект відповідного рішення. Споживачам не потрібно буде звертатися за такою субсидією, а виплачувати її будуть всім, хто користується електрообігрівом.
 
"Там є конкретні механізми, як ми покриємо різницю. З держбюджету виділять близько 1,5 млрд грн, які ми направимо на те, щоб люди за електроопалення не платили більше за січень, лютий і березень", - зазначив Вітренко.
 

Нагадаємо, 1 січня в Україні зросли тарифи на газ і його транспортування, а також скасували пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів. У зв'язку із зростанням цін на комунальні послуги відбувся ряд протестів в різних регіонах. 

 
Коментарі (0)