ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУряд виділив кошти на спорудження ЛЕП

Уряд виділив кошти на спорудження ЛЕП

Уряд затвердив проект реконструкції і будівництва ЛЕП. Протяжність ліній становить понад 100 км.

Кабмін затвердив проект реконструкції і будівництва лінії електропередач 330 кВ Західноукраїнська - Богородчани на 305,692 млн грн. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, протяжність лінії складе понад 103 км. Будуть реконструйовані 60,79 км вже існуючій лінії і побудовано нову ділянку протяжністю 43,19 км. В рамках проекту будуть реконструйовані ПС 330 кВ «Богородчани» і 750 кВ «Західноукраїнська».

На обох ПС, зокрема, будуть замінені повітряні вимикачі на елегазові та реконструйовано пристрої протиаварійної автоматики, релейного захисту і зв'язку Реконструкція та будівництво ЛЕП, побудованої для збільшення видачі потужності Рівненської АЕС, дозволить збільшити загальну пропускну здатність електромереж західного регіону і підвищить надійність енергопостачання Івано-Франківської області.

Нагадаємо,  у виконання цього проекту входить затверджений урядом план першочергових заходів на 2012-2015 роки щодо виконання державної програми розвитку внутрішнього виробництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна», на реконструкцію кримських електромереж у цьому році планують спрямувати понад 100 мільйонів гривень. Технічне переоснащення обіцяють 10 підстанціям.

 
Коментарі (0)