ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд виділив кошти на відновлення Вуглегірської ТЕС

Уряд виділив кошти на відновлення Вуглегірської ТЕС

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Вуглегірській ТЕС та відновлення теплопостачання у Світлодарську уряд виділив 57 млн грн.

Кабінет Міністрів виділив Донецькій облдердадміністрації 57 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на Вуглегірській тепловій електростанції та відновлення теплопостачання у Світлодарську. Відповідне рішення уряд схвалив на засіданні 12 червня, інформують у прес-службі відомства.

Міністерству фінансів доручено здійснити дані видатки за рахунок резервного фонду державного бюджету.

Відповідно до експертного висновку Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на реконструкцію існуючої будівлі тролейбусного депо під котельню, встановлення та налагодження приладів обліку тепла та планується спрямувати 50,3 млн грн. Реконструкція газових мереж та улаштування індивідуального газового опалення будинків  Світлодарська коштуватиме 6,7 млн грн.

Нагадаємо, 29 березня 2013 року на Вуглегірській ТЕС трапилась аварія, яка зруйнувала чотири енергоблоки станції. Внаслідок цього без гарячої води та теплопостачання залишились 12 тис. мешканців Світлодарська.

Як повідомляла «Україна Комунальна», за словами голови Донецької ОДА Андрія Шишацького, відновлення роботи Вуглегірської ТЕС можливе вже у листопаді-грудні поточного року. Саме до цього періоду передбачається завершити відновлювальні роботи на першому та четвертому блоках станції.

Раніше схожі прогнози щодо відновлення Вуглегірської ТЕС робив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. Тоді пан Ставицький заявляв, що на відновлювальні роботи уряд виділить 76 млн грн.

 
Коментарі (0)