ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон передбачає фінансування двох напрямків у 2016 році

Мінрегіон передбачає фінансування двох напрямків у 2016 році

Мінрегіон планує залучити у 2016 році майже 6 млрд грн на впровадження заходів з енергоефективності та регіонального розвитку. У Міністерстві зазначили, що реформи децентралізації та енергоефективності є ключовими для країни.

У Державному бюджеті на 2016 рік заплановано 5,7 млрд грн, частина з яких піде на підтримку об’єднаних територіальних громад, частина – на продовження заходів з енергоефективності, решта – на регіональний розвиток. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Міністерства.

«Децентралізація – це ключова реформа, яка перезавантажує взаємовідносини центральної влади і місцевого самоврядування, громадянина і місцевої влади», - зазначив пан Зубко.

Також він додав, ще одним першочерговим питання для країни є реформа енергоефективності.

За словами Міністра, в Україні говорили про енергоефективність з 2010 року. І тільки цього року Мінрегіон зміг активно запустити цей масовий проект. Так, в цьому році за державною програмою українці взяли «теплих» кредитів на 1,1 млрд грн.

«Питання енергоефективних заходів було головним у цьому році і залишиться в майбутньому. Ми будемо пропонувати продовження енергоефективних програм, але за новими стандартами. Тому що для нас важливо, щоб люди не просто витрачали гроші на утеплення будинків, а й розуміли, скільки коштів вони зекономлять. Тому питання стандартів і закону про енергоефективність будівель, яке ми зараз виносимо в парламент, є найважливішими», - підкреслив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 14 вересня Уряд вніс на розгляд Верховної Ради законопроект №3000 «Про Державний бюджет України на 2016 рік», однак документ був відкликаний Кабміном з причини необхідності його доопрацювання. Відтак, 30 листопада Міністерство фінансів оприлюднило оновлений проект державного бюджету.

 
Коментарі (0)