ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд виділив ще 57 мільйонів гривень на компенсації за розміщення ВПО

Уряд виділив ще 57 мільйонів гривень на компенсації за розміщення ВПО

Про це повідомляє офіційний канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

 

Про це повідомляє офіційний канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішніх переселенців у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

Документом передбачено виділення відповідним закладам із резервного фонду державного бюджету більш ніж 57 мільйонів гривень для покриття витрат на комунальні послуги за березень 2024 року.

З них буде спрямовано:

понад 8,3 мільйона гривень – МВС, Мінагрополітики, Міненерго, МОН, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики для виплат компенсацій закладам державної форми власності, що належать до сфери їх управління.

більш ніж 47,7 мільйона гривень – комунальним закладам, державним закладам освіти, які передані на фінансування із місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Надання зазначеної вище дотації із держбюджету місцевим бюджетам за затвердженим розподілом між обласними бюджетами здійснюватиме Мінреінтеграції.

Також понад 1 мільйон гривень надається обласним військовим адміністраціям для виплат компенсацій приватним закладам (окрім приватних закладів освіти).

Мінреінтеграції дякує Мінекономіки та Мінфіну за співпрацю у реалізації державної політики щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 
Коментарі (0)