ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд вимагає від областей покращення розрахунків за енергоносії

Уряд вимагає від областей покращення розрахунків за енергоносії

Кабмін доручив очільникам областей підвищувати рівень розрахунків за енергоносії. В уряді вважають, що покращення розрахунків стане фінансовим ресурсом для подальшого закачування природного газу на зиму.

Уряд доручив головам обласних державних адміністрацій покращити стан розрахунків за енергоносії. Відповідне завдання перед губернаторами поставив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеного засідання уряду за участю керівників ОДА, передає прес-служба Кабміну.

«Нам необхідно покращити стан розрахунків, тому що нам необхідний додатковий фінансовий ресурс для закачування газу в сховища», - сказав він.

Крім того, посадовець нагадав, що в областях створені комісії щодо стану розрахунків за енергоносії під головуванням керівників ОДА.

«Усе, що можна було зробити з боку уряду, ми робимо, в тому числі проводимо перемовини з нашими західними партнерами щодо отримання короткострокового фінансування для закачки газу в сховища, але додатковим ресурсом є, звичайно, погашення заборгованості за енергоносії», - наголосив Прем’єр.

Пан Яценюк нагадав, що ухвалено план заходів із підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду: «Центральні органи виконавчої влади, міністерства і голови обласних державних адміністрацій – там все розписано детально, визначені конкретні терміни».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, місцева влада в областях вже виділила 2,5 млрд грн. на підготовку до опалювального сезону. У Мінрегіоні ще очікують надходжень в розмірі 0,5 млрд. Крім того, уряд наполягає на розгляді губернаторами додаткового фінансування підготовки до зими.

 
Коментарі (0)