ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд виплачуватиме компенсації споживачам за економію субсидій

Уряд виплачуватиме компенсації споживачам за економію субсидій

Наступний етап - монетизація субсидій, монетизація економії субсидій

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що заощаджена сума житлової субсидії в Україні має перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації, і Кабмін наразі готується до такої зміни.

Про це він заявив на селекторній нараді з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соцзахисту щодо житлових субсидій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступний етап - монетизація субсидій, монетизація економії субсидій. Якщо люди будуть споживати і економити, цю економію ми маємо перераховувати людям коштами. Ми до цього сьогодні готуємось. Ми наведемо порядок у соціальній сфері», - заявив Гройсман.

Він додав, що Україна більше ніколи не повернеться до того, щоб дотувати теплокомуненерго, водоканали.

«Масштабна енергомодернізація дасть можливість вийти на зовсім інший рівень споживання, в тому числі енергоресурсів», - додав прем'єр.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Вересня 2016 p. 15:28
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а часткова компесація цього знецінення надається вибірково і тимчасово. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Це знає кожний економіст.