ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд вирахував середню платіжку за «комуналку» в опалювальний сезон

Уряд вирахував середню платіжку за «комуналку» в опалювальний сезон

Мінрегіон підрахував середній розмір плати за ЖКП в опалювальний сезон. Так, ціни на «комуналку» за версією відомства коливаються від 927 до 2242 грн. При цьому, витрачають українці на ЖКП, як заявили в Міністерстві, 18% від середньої зарплати

Міністерство регіонально розвитку, будівництва та житлово-комунального господарство вирахувало середню суму плати за житлово-комунальні послуги в опалювальний сезон – це від 927 до 2242 гривень (в залежності від кількості кімнат). Такі дані зазначають у звіті відомства, який був представлений на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, передає «Укрінформ»

Зокрема, «комуналка» за однокімнатну квартиру в середньому становить 927 грн, за двокімнатну – 1708 грн та за трьохкімнатну – 2242 грн.

Поміж тим у Міністерстві зазначають, що вартість ЖКП складає приблизно 18% від середньої зарплати українців. При цьому, заборгованість за «комуналку» населення таном на 1 січня 2016 року становить 10,98 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з березня в Україні почнуть діяти нові підвищені тарифи на електроенергію. Це третє здорожчання світла, починаючи з весни минулого року. Окрім того, у цьому році наступне підвищення тарифів відбудеться восени.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 17:39
Не пойму, зачем писать такое очевидное враньё? Разве только для того, чтобы ускорить отставку правительства Яценюка? То есть, плохое заменить ещё худшим? И выбросить при этом кучу бюджетных денег?