ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд вже почав тестувати систему накопичувальної пенсії

Уряд вже почав тестувати систему накопичувальної пенсії

Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки минулого тижня, заявив, що уряд уже почав тестувати систему Пенсійної реформи в Україні.

 

Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки минулого тижня, заявив, що уряд уже почав тестувати систему Пенсійної реформи в Україні.

Прем’єр-міністр України розповів, що минулого тижня уряд запустив механізм пенсійних накопичень. Учасниками тестування системи стали робітники об’єктів великої приватизації.

Він зазначив, що майбутні власники зазначених підприємств мають виплачувати до недержавного пенсійного фонду внески за мінімум половину працівників об’єкта. При цьому сума внесків не повинна становити менше ніж 4% від заробітної плати працівника. Відповідно, на особистому пенсійному рахунку у такого працівника підприємства регулярно накопичуватимуться гроші, призначені для життя після виходу на пенсію.

Нагадаємо, що раніше Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що пенсійна реформа в Україні відбудеться не раніше 2023 року. За його словами, Кабмін має створити державний накопичувальний фонд, де українці зможуть накопичувати гроші.

Чиновник також повідомляв про те, що у держбюджеті на 2022 рік передбачено покриття дефіциту Пенсійного фонду у розмірі 205 млрд грн.

 

 

 
Коментарі (0)