ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд закликає Європу «вкладати» гроші в українську ГТС

Уряд закликає Європу «вкладати» гроші в українську ГТС

У Кабміні заявили, що хочуть бачити європейських партнерів акціонерами української ГТС. Такий крок, на думку чиновників, створить «нову якісну енергетичну політику в цілому в Європі».

Україна хоче бачити європейських партнерів акціонерами української ГТС. Це буде найкраща відповідь на енергетичну незалежність України та Європейського Союзу. Про це наголосив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час саміту «Україна - ЄС» в Києві у понеділок, передає прес-служба Кабміну.

Такий крок, за його словами, створить «нову якісну енергетичну політику в цілому в Європі»: «Це не дасть можливість жодній монополії впливати на нашу з вами незалежну політику і право визначатися, в кого як і за скільки купувати і яким чином транзитувати газ відповідно до правил і стандартів Європейського Союзу».
 
Арсеній Яценюк нагадав, що Верховна Рада ухвалила низку законів, зокрема спрямованих на впровадження принципів Третього енергетичного пакету в Україні.
 
Глава уряду також підкреслив, що завдяки спільним зусиллям Україні вдалося пройти складний період зими: «Зараз енергетична політика повинна бути основним об'єктом нашої спільної турботи».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україні потрібні іноземні активи, зокрема, фінансова участь США та ЄС у модернізації української ГТС. Разом сторони можуть «створити» нову енергетичну мапу Європи.
 
Коментарі (0)