ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд запевняє у достатній кількості накопиченого газу в сховищах

Уряд запевняє у достатній кількості накопиченого газу в сховищах

Уряд впевнений, що у газосховищах накопичено достатній обсяг газу. Зокрема, «блакитного» палива на 2,3 мільярда більше, ніж було в минулому році.

Уряд запевнив, що для проходження опалювального сезону в українських газосховищах накопичено достатній обсяг газу. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у «10 хвилинах».

«В українських газових сховищах зараз загалом є близько 13 мільярдів кубічних метрів газу. Це на 2,3 мільярда більше, ніж було в минулому році. Ми накопили достатній обсяг газу», - підкреслив Прем’єр.

Також, Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна перестала купувати газ у Російської Федерації.

«1 січня вони виставили рахунок з ціною газу 212 дол. за тис. куб. м. Ми не купуємо газ в Росії, тому що ми купуємо газ в Європейському Союзі дешевше, ніж нам запропонувала Російська Федерація. Середня вартість придбання газу в ЄС близько 200 дол.», - уточнив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна з початку опалювального сезону зменшила запаси природного газу у своїх ПСГ більш ніж на 4 млрд куб м. При цьому, на збільшення відбору «блакитного» палива вплинуло значне похолодання.

 
Коментарі (0)