ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд запланував ремонт гуртожитків

Уряд запланував ремонт гуртожитків

У 2012 році передбачено видатки на реалізацію зазначених заходів у сумі 60 млн грн, що дозволить провести ремонтні роботи орієнтовно у 103 гуртожитках.

Уряд затвердив механізм використання бюджетних коштів для реалізації заходів, передбачених Загальнодержавною цільової програмою передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Зокрема, визначено порядок використання коштів на проведення капітального ремонту гуртожитків, що передаються у власність територіальних громад.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Загальнодержавною цільової програмою передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки і відповідним порядком передбачено співфінансування ремонтів співвідношенні 50 на 50% коштів державного та місцевого бюджетів.

«До 20 вересня 2012 року триває прийом необхідного пакету документів для участі в зазначеній програмі. Ми розраховуємо на зацікавленість і активність місцевої влади, оскільки це є реальною допомогою держави мешканцям гуртожитків», - прокоментував прийняття даної Постанови Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

Порядок містить критерії відбору, на підставі яких комісія Мінрегіону має затвердити перелік гуртожитків для фінансування.

Зокрема:

- наявність рішення органу місцевого самоврядування щодо прийняття гуртожитків у власність територіальної громади та підтвердження співфінансування у поточному році капітального ремонту гуртожитків з місцевих бюджетів у розмірі 50%;

- наявність затвердженої в установленому порядку проектної документації;

- кількість мешканців, що проживають у гуртожитку;

- гарантування завершення капітального ремонту об’єкта у поточному році.

Нагадуємо, у 2012 році передбачено видатки на реалізацію зазначених заходів у сумі 60 млн грн, що дозволить провести ремонтні роботи орієнтовно у 103 гуртожитках.

 
Коментарі (0)