ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд запланував значне подорожчання електроенергії

Уряд запланував значне подорожчання електроенергії

Уряд хоче встановити єдину ціну для всіх. Підвищувати планують поетапно, щоб відразу не "вдарити по гаманцю" громадян країни.

Уже в цьому році в Україні можуть значно піднято ціни за електроенергію. Уряд хоче встановити єдину ціну для всіх. Підвищувати планують поетапно, щоб відразу не "вдарити по гаманцю" громадян країни.

Про швидке подорожчання повідомили в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища.

Відзначається, що збільшення цін за електрику пов'язано з промисловим комплексом країни, який на даний момент є малоконкурентную. Для українських підприємств оплата електрики практично непідйомна.

Уряд збирається переглянути тарифну сітку для промисловців, а для населення придумати схему поетапного підвищення оплати за електрику.

Як пояснив в.о. міністра енергетики Олексій Оржель населення України буде платити дорожче, щоб ціни на електроенергію для виробників залишалися на тому ж рівні.

Пояснимо, влада не хоче ще більше підвищувати тарифи для підприємств, щоб вони могли триматися на плаву і випускати свій товар, тому необхідно підвищити вартість для населення. Але так, фактично, українці будуть платити за підприємства.

"Якщо наша промисловість платить дорожче, то вона менш конкурентоспроможна, що зараз дуже відчутно - криза на зовнішніх ринках, коронавірус і інші фактори. А електрична енергія є дуже важливим елементом в будь-якому виробництві. Саме тому, що у нас зараз зменшується тиск в рамках платіжки , ми можемо подумати про те, щоб піднімати поетапно і адекватно тарифи для населення, з розумінням соціальних наслідків ", - пояснив Олексій Оржель.

Відомо, що влада планує відмовитися від пільгової ціни 90 копійок за перші використані 100 кВт / год.

До всього іншого, громадяни, які споживають більше ніж 100 кВт / год, будуть платити повну і справедливу ціну за послугу. При цьому обмежень у споживанні не буде. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Березня 2020 p. 22:00
"Уряд запланував значне подорожчання електроенергії"------------------------------Та вже мабуть кожен школяр знає, що не тарифи і ціни зростають, а постійно знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.