ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд зняв ліміти споживання електроенергії для електроопалення

Уряд зняв ліміти споживання електроенергії для електроопалення

Для споживачів, які опалюють житло електроенергією, місячні обсяги споживання в опалювальний сезон більше не обмежуються лімітом 3000 кВт-год

Для споживачів, які опалюють житло електроенергією, місячні обсяги споживання в опалювальний сезон більше не обмежуються лімітом 3000 кВт-год.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко. При цьому він наголосив, що при наявності зонного лічильника споживачі зможуть заощаджувати на опаленні, оскільки в нічний період часу тариф на електрику для домогосподарств із електроопаленням вдвічі нижчий, ніж вдень.

«Вдень тариф для тих, хто опалює будинок, буде 1,68 грн за кВт-год, а вночі – половина цієї вартості, тобто 84 копійки, але за умови, що ви оформили та встановили зонний лічильник (здебільшого ставлять двозонні лічильники). Це, до речі, стосується будь-кого, хто має зонні лічильники, а не лише споживачів з електроопаленням. Нагадаю, що нічним періодом вважається проміжок з 23 год до 7 ранку (раніше діяв ліміт 3 тис. кВт-год на місяць)», – пояснив Бойко.

Рік тому під час опалювального сезону побутові споживачі, які користуються електрообігрівом, оплачували електроенергію за ціною 0,9 грн за кВт-год при обсязі споживання до 3000 кВт-год на місяць. При споживанні більшої кількості електрики, вартість становила 1,68 грн за кВт-год.

Тим часом, Кабінет міністрів заборонив відключати подачу тепла до кінця нинішнього опалювального сезону. У країні є достатній запас для стабільного проходження зими.

Нагадаємо, 23 жовтня у Києві офіційно стартував опалювальний сезон.

Наприкінці вересня Кабмін, НАК «Нафтогаз України» та Асоціація міст України офіційно підписали меморандум про взаєморозуміння. Документ передбачає фіксацію тарифів на опалення і гарячу воду в нинішньому опалювальному сезоні. 

 
Коментарі (0)