ГоловнаНовини ЖКГРада планує подовжити дію тимчасової ставки акцизу на бензин

Рада планує подовжити дію тимчасової ставки акцизу на бензин

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 липня, включила до порядку денного законопроект про зміни до Податкового кодексу України, що передбачає подовження дії тимчасового розміру акцизного податку на нафтопродукти до 31 грудня 2011 р. (132 євро/т), інформує ІА «Україна Комунальна». Відповідний проек

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 липня, включила до порядку денного законопроект про зміни до Податкового кодексу України, що передбачає подовження дії тимчасового розміру акцизного податку на нафтопродукти до 31 грудня 2011 р. (132 євро/т), інформує ІА «Україна Комунальна».

Відповідний проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо тимчасового зменшення ставок акцизного податку» (№ 8731 від 01.07.2011 р.) ініційований народним депутатом фракції ПР Іриною Горіною.

Як зазначено у документі, законопроектом передбачено тимчасове коригування розміру акцизного податку на нафтопродукти «з метою зменшення впливу підвищення цін на нафтопродукти на соціально-економічний розвиток України, поліпшення стану нафтопродуктозабезпечення потреб вітчизняних споживачів».

Зазначимо, з 20 квітня 2011 року в Україні набув чинності закон України № 3221-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України» про зниження ставки акцизного податку на бензин на 50 євро - до 132 євро/т.

У свою чергу голова ВР Володимир Литвин звернувся до профільного комітету з проханням якомога швидше підготувати його, щоб завтра, 8 липня, парламентарі змогли його розглянути.

 
Коментарі (0)