ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУсі блоки захопленої росіянами ЗАЕС зупинено

Усі блоки захопленої росіянами ЗАЕС зупинено

Запорізька атомна електростанція перетворилася фактично з виробника електрики на споживача через окупацію росіянами. Усі шість енергоблоків перебувають в зупиненому стані.
Запорізька атомна електростанція перетворилася фактично з виробника електрики на споживача через окупацію росіянами. Усі шість енергоблоків перебувають в зупиненому стані. Про це повідомив в.о голови Держатомрегулювання Олег Коріков під час брифінгу.
 
«Станом на сьогодні Запорізька атомна електростанція перетворилася фактично з виробника електрики на споживача. Це все відбувається внаслідок окупації ЗАЕС рашистськими загарбниками. Всі 6 енергоблоків перебувають в зупиненому стані, але Запорізька АЕС отримує електрику з енергосистеми України», - розповів Коріков.
 
За його словами, електроенергія Запорізької АЕС, як і будь-якій іншій атомній станції, потрібна для того, щоб працювали системи безпеки, у тому числі ті, які забезпечують залишкові відведення тепла від ядерного палива.
 

Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін повідомляв, що Україна хоче щоб ООН направила миротворців на Запорізьку АЕС навіть без угоди з росією про створення зони безпеки довкола станції. 

 
Коментарі (0)