ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУспішний агробізнес — це реально. Чому вітчизняні сільгоспвиробники обирають співпрацю з «Білігрейн»

Успішний агробізнес — це реально. Чому вітчизняні сільгоспвиробники обирають співпрацю з «Білігрейн»

Підприємство, відоме на всю країну та за кордоном, було засноване у Красилівському районі Хмельницької області в 2004 році. На той час це був сільськогосподарський кооператив «Кузьминський», що потребував негайної фінансової допомоги

Підприємство, відоме на всю країну та за кордоном, було засноване у Красилівському районі Хмельницької області в 2004 році. На той час це був сільськогосподарський кооператив «Кузьминський», що потребував негайної фінансової допомоги. Очолити господарство погодилася родина Білявців, батько Петро і син Олег. Під їх керівництвом було переглянуто бізнес-процеси та розпочалося практичне вивчення всіх можливих сфер виробництва: вирощування бобових і зернових, тваринництво, садівництво. Сьогодні аграрна компанія Biligrain є лідером з виробництва маку в Україні, а також провідним постачальником розторопші до Австрії. На власному високотехнологічному заводі готують зерно до посіву та залучають до співпраці аграріїв. Що саме пропонують і як це впливає на прибутковість сільського господарства, розказуємо далі.

Власне землеробство — один з ключових напрямків діяльності компанії

«Білігрейн» має у власності понад 2 тисячі гектарів землі, тому здійснює повний контроль виробництва зерна для посіву. Агрофірма працює за методом точного землеробства: за допомогою інноваційних технологій створюють умови, однаково сприятливі для вирощування кожної насінини, що дозволяє отримати вирівняний за розміром і вагою, генетично сильний посівний матеріал. 

Це єдина в Україні компанія, яка використовує власні потужності для розмноження зерна. Увагу зосереджено на вирощуванні сортового насіння, нішевих культур, гібридів та органічних сортів. Уся продукція проходить сертифікацію та відповідає міжнародним стандартам якості.

Переробка та доробка до посіву як запорука високих врожаїв

Biligrain збудували сучасний насіннєвий завод, проєкт був розроблений і реалізований за допомогою провідних закордонних фахівців. На підприємстві використовується інноваційне обладнання, за допомогою якого зерно очищують, калібрують, протруюють та пакують у сучасну тару — біг-беги. Потужності розраховані на 240 тон на добу, до обробки приймають насіння різного гатунку: від дрібного маку до квасолі.

Інноваційні технології дозволяють досягти майже ідеальної чистоти посівного матеріалу — понад 99%, відтак однакове за розмірами, вагою та енергією насіння стає запорукою більш високих врожаїв. Його вирощування потребує менше ресурсів. У комплексі це дозволяє аграріям отримати більше прибутку з кожної ділянки поля.

«Білігрейн» приймає матеріал під посів, очищає та доробляє зерно, фасує його, оцінює обсяги виходу. Багато уваги приділено контролю: власний науково-виробничий відділ проводить дослідження, здійснює сертифікацію та працює над селекцією нових сортів пшениці, сої, розторопші.

Консультування та супровід партнерів

Підприємство залучає українських аграріїв до спільної діяльності. Партнерська програма націлена на якісний агрономічний супровід та гарантований збут врожаю, вирощеного з посівного матеріалу торгової марки Biligrain. Компаніям пропонують кваліфіковану допомогу з вибором земельної ділянки, технічний та економічний супровід, консультують з питань вибору добрив та засобів захисту, допомагають зі збиранням культури та проводять сертифікацію.

Також пропонують техніко-економічне обґрунтування. Насамперед це розрахунок загальних витрат на вирощування культур, підбір ефективних методів обробки ґрунту, способів посіву, внесення ЗЗР і добрив, методів доробки врожаю. Партнерам пропонують обрати з каталогу сорти власної селекції: пшеницю, бобові, мак, розторопшу. Консультацію можна замовити онлайн, форма — на сайті Biligrain.

 
Коментарі (0)