ГоловнаНовини ЖКГТранспортУЗШК може продовжити формувати тарифи на «Інтерсіті +»

УЗШК може продовжити формувати тарифи на «Інтерсіті +»

Мініфраструктури пропонує наділити УЗШК безстроковим правом формування тарифів на перевезення в 1 -му класі «Інтерсіті +».

Міністерство інфраструктури України пропонує наділити «Українську залізничну швидкісну компанію» (УЗШК) безстроковим правом встановлювати тарифи на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів «Інтерсіті+». Про це пише «Інтерфакс Україна».

Така ініціатива міститься в проекті постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до п. 2 додатка до постанови Кабінету міністрів від 25 грудня 1996 № 1548».

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою його прийняття є подальше забезпечення конкурентного потенціалу на ринку транспортних послуг, вдосконалення системи регулювання тарифів на послуги залізничного транспорту в сегменті перевезень швидкісними поїздами «Інтерсіті+», впровадження за напрямами транснаціональних коридорів швидкісного руху пасажирських поїздів.

У пояснювальній записці нагадується про закон, який набрав чинності з 12 серпня 2012 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні». У ньому передбачена нульова ставка оподаткування ПДВ з надання послуг з перевезення пасажирів поїздами «Інтерсіті +», що дозволило знизити вартість проїзних документів для пасажирів в середньому на 80 грн.

«Після прийняття зазначеного закону попит на перевезення поїздами «Інтерсіті+» виріс: їх завантаження в першій половині серпня 2012 року становила 45% , а в червні 2013 року - 57%», - наголошується в записці.

У зв'язку з цим автори документа вважають, що для зазначених цілей необхідно виведення з державного регулювання тарифів на перевезення пасажирів у вагонах першого класу «Інтерсіті +» на безстроковий період.

Як повідомлялося, УЗШК відповідно до наказу Мінінфраструктури № 732 від 30 листопада 2012 року отримав право встановлювати тарифи на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів «Інтерсіті +» до 31 грудня 2013 року.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна» , раніше Кабінет Міністрів відхилив пропозицію про введення ПДВ на квитки в поїздах «Інтерсіті+». Тому квитки в поїздах Hyundai і Skoda не подорожчають.

 
Коментарі (0)