ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ альтернативну енергетику за три роки інвестували 750 мільйонів євро

В альтернативну енергетику за три роки інвестували 750 мільйонів євро

За останні 3 роки на встановлення нових теплових потужностей, що використовують альтернативні джерела енергії залучили близько 400 млн євро.

За останні три роки в Україні інвестовано близько 400 млн євро у виробництво тепла не з газу, а ще 345 млн євро - у відновлювану електроенергетику.

Про це сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, пише прес-служба відомства.

"За останні 3 роки близько 400 млн євро залучено у встановлення 1 670 МВт нових теплових потужностей, що використовують альтернативні джерела енергії, ще 345 млн євро - у 353 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики. На Інтерактивній карті з відновлюваної енергетики України UA MAP маємо нових проектів на 1.2 млрд євро. Це лише початок", - пише Держенергоефективності.

За словами Савчука, світова тенденція демонструє, що відновлювана енергетика залучає все більше інвестицій, ніж традиційна. 

"Крім цього, вартість виробництва «чистої» енергії щороку дешевшає. Це дає нам впевненості у тому, що відновлювана енергетика не лише міцнітиме, а стане бумом енергетичної децентралізації країни. «Зелені» проекти відкривають можливості для економічного зростання, посилення енергетичної безпеки країни та підвищення добробуту всього населення», - повідомив Савчук.

Відзначимо, що 2017 рік став проривним у прийнятті законодавства у сфері енергоефективності. 

Нагадаємо, у 2017 році Уряд ухвалив Концепцію реформування теплопостачання, необхідну законодавчу базу у сфері енергоефективності, з 2018 року запрацює механізм монетизації субсидії длятеплокомуненерго. Наступним кроком має стати монетизація субсидій для споживача, що дасть можливість повернути частину зекономлених субсидій, як інвестицію в енергоефективність.

Зовсім скоро настане Новий рік, тому потрібно підготувати новорічні привітання. Їх ви можете знайти тут. Оберіть те, яке вам більш всього сподобається.

 
Коментарі (0)