ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ альтернативну енергетику за три роки вклали понад 1,1 млрд євро

В альтернативну енергетику за три роки вклали понад 1,1 млрд євро

Протягом останніх трьох років у проекти видобутку енергії з альтернативних джерел в Україні вклали близько 1,1 мільярда євро інвестицій

Протягом останніх трьох років у проекти видобутку енергії з альтернативних джерел в Україні вклали близько 1,1 мільярда євро інвестицій.

Про це повідомив очільник Державного агентства енергоефективності України Сергій Саврук, передає прес-служба уряду.

За словами чиновника, зростаюча кількість інвестицій в сектор альтернативної енергетики України демонструє повернення довіри інвесторів Україні.

«Щоб демонструвати колосальний потенціал України на міжнародній арені та продовжувати запрошувати інвесторів, ми вступили до Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики IRENA», — додав Саврук.

Раніше повідомлялось, що уряд Норвегії планує інвестувати до 400 млн євро у проекти «зеленої енергії» в Україні.

Також зазначалось, що Львів планує повністю перейти на «зелену» енергетику до 2050 року.

Як повідомлялось, 26 квітня в Україні ввели в експлуатацію найбільшу сонячну електростанцію в Україні, потужність якої складе 50 мегават.

Нагадаємо, що в Міненергетики повідомляли, що за перші 3 місяці 2018 року виробництво електрики з альтернативних джерел в Україні зросло на 30%.

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на «найбільш інноваційний майданчик у світі».

Також у державному Укренерго анонсували будівництво енергоакумулюючих станцій загальною потужністю 2,5 гігават енергії. Необхідність у будівництві акумуляторів пояснюють зростанням частки генерації електроенергії з відновлювальних джерел.

 

 
Коментарі (0)