ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ бюджеті на 2017 рік закладено 9 млрд на розвиток громад

В бюджеті на 2017 рік закладено 9 млрд на розвиток громад

В державному бюджеті на 2017 рік передбачено близько 9 мільярдів гривень на фінансування розвитку громад.

 

В державному бюджеті на 2017 рік передбачено близько 9 мільярдів гривень на фінансування розвитку громад.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає Укрінформ.

« Сьогодні в нашому бюджеті закладено 9 мільярдів саме на напрямок розвитку громад. Це фонд регіонального розвитку – 3,5 мільярди, це 1,5 мільярда на об’єднання територіальних громад, а також кошти, які спрямовуються як соціально-економічний розвиток», - зазначив міністр.

Нагадаємо , що до 22 грудня Верховна Рада України повинна затвердити держбюджет на 2017 рік.

Зокрема , Київрада вже затвердила бюджет столиці на наступний рік. Зараз бюджет столиці складатиме 38,2 мільярда гривень, це на 11 мільярдів більше, ніж на початку 2016 року.

 Безпосередньо , в доході бюджету столиці на загальний фонд виділено 36,5 мільярда гривень, на спецфонд - 8,9 мільярда гривень.

Варто також додати , що витрати у бюджеті передбачені на рівні 38,2 мільярда гривень, з них загальний фонд - 29,3 мільярда гривень, спецфонд - 8,9 мільярда гривень. Таким чином профіцит бюджету Києва у наступному році складає 7,188 мільярда гривень.

На реалізацію міських програм передбачено 15,2 мільярда гривень. Освітня субвенція становитиме 2,3 мільярди гривень, медична - 3,2 мільярда гривень, субвенція на виплату субсидій - 1,4 мільярда гривень.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Грудня 2016 p. 21:53
"Територіальними громадами " назвали органи державної влади на місцях. Тобто, у самій назві вже криється неправдивість, адже поняття територіальної громади зазвичай розуміють, як множину усіх мешканців, що проживають на певній території.