ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ бюджетних установах Житомира стане тепліше

В бюджетних установах Житомира стане тепліше

У Житомирі утеплять будівлі бюджетної сфери. Місто заручилося фінансовою підтримкою міжнародних інвесторів у 3 млн євро для впровадження таких енергоефективних проектів.

У 19 будівлях бюджетної сфери Житомира проведуть заходи з енергоефективності. Зокрема, за повідомленням Мінрегіону, у місцевих школах, дитячих садочках та будівлях центральної міської лікарні планується встановити індивідуальні теплові пункти, утеплити дахи та фасади, а також замінити старі вікна на нові.

Це стало можливим завдяки підписанню кредитної угоди між Міжнародною фінансовою організацією НЕФКО і містом у сумі  3 млн євро. 

«Шляхом впровадження цього проекту місто Житомир буде спроможне зменшити споживання газу у згаданих будівлях на 1,5 мільйонів куб. м. на рік. Це означає зменшення споживання тепла на 13 300 MВт/год. на рік в результаті інвестиції. Екологічні вигоди також будуть високими з щорічними зниженнями  викидів СО2 на 2 700 т» - підкреслюється у повідомленні.

Зауважимо, це вже третій профінансований енергоефективний проект НЕФКО в Житомирі. В 2012 році НЕФКО профінансувала проект, який стосувався модернізації вуличного освітлення в Житомирі та будівлі бюджетної сфери. Використовувались більш ефективні системи утеплення та індивідуальні теплові пункти, націлені на модернізацію системи теплопостачання у місті.

Довідково: НЕФКО є міжнародною фінансовою організацією, утвореною п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. НЕФКО фінансує екологічні проекти та інвестиції першочергово у Росії, Україні та Білорусі, а також кліматичні проекти у всьому світі.

 
Коментарі (0)