ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Британії побудують найдорожчу в світі АЕС

В Британії побудують найдорожчу в світі АЕС

Уряд Британії ухвалив проект будівництва однієї з найдорожчих АЕС в світі.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей одобрила будівництво однієї з найдорожчих атомних електростанцій у світі. Так, британський кабмін схвалив проект будівництва АЕС Hinkley Point C в графстві Сомерсет на південному заході Англії загальною вартістю в 24 млрд дол., передає УНН з посиланням на ТАСС.

У Лондоні повідомили, що місяці роздумів знадобилися на те, щоб доопрацювати законодавство таким чином, щоб британський уряд не втратив контроль над таким важливим об’єктом енергетичної інфраструктури держави, як АЕС. До того ж, подібним чином Лондону вдасться уникнути погіршення відносин з Китаєм, що найімовірніше сталося б у разі остаточної відмови від проекту.

Всі інші учасники проекту не приховували полегшення прийнятим Лондоном рішенням.

«Нам приємно, що уряд Великобританії прийняв рішення піти вперед у справі будівництва першої нової атомної станції за десятиліття», — йдеться в заяві компанії з КНР.

Глава EDF (енергогенеруюча компанія Франції — ред.) Жан-Бернар Леві в свою чергу зазначив, що сьогоднішнє рішення «означає новий запуск проекту ядерної Європи» і демонструє, що «Великобританія хоче очолити боротьбу проти кліматичних змін шляхом розвитку низьковуглецевої енергетики».

 
Коментарі (0)