ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ цьому році на ДФРР планують виділити близько 3,5 млрд грн

В цьому році на ДФРР планують виділити близько 3,5 млрд грн

ДФРР – це мотивація для місцевого самоврядування інвестувати в інфраструктурні проекти.

Фінансові ресурси Державного фонду регіонального розвитку — мотиваційний інструмент, яким держава, формуючи політику, підтримує створення ЦНАПів, енергоефективність, розбудову інфраструктури та місцевих доріг тощо. У 2017 році запланований обсяг фінансування з ДФРР у розмірі — 3,5 млрд грн.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, за словами міністра, , в 2016-му надходження до місцевих бюджетів зросли на 49 млрд грн, кошти місцевих бюджетів розвитку склали 142 млрд грн.

«Порівняйте цю суму з 3 млрд грн, які держава виділяє на ДФРР. Чим більше буде мультиплікативний ефект на кошти, які вкладає держава, тим краще», — каже Зубко.

На думку Зубка, ДФРР фінансує проекти в розмірі від 10% загальної вартості. «Але муніципалітет може запропонувати не 10%, а більше. Механізм створює конкуренцію між муніципалітетами, оскільки регіональна комісія буде вирішувати, кому надати фінансування. Якщо одна громада готова профінансувати не 10%, а більше, то її шанси на перемогу виростуть», — підкреслив Зубко.

Він також додав, що держава спрямовує гроші не просто на проекти з капітального будівництва, а на реалізацію державної політики. 

«У минулому році це були питання енергоефективності, ЦНАПів, ремонту та будівництва місцевих доріг. Держава прагне мотивувати місцеве самоврядування вкладати кошти саме в ці проекти. Але, думаю, настане час, коли держава фінансуватиме за рахунок ДФРР тільки об’єкти культури чи спорту», — наголосив урядовець.

 

 
Коментарі (0)