ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ "Дії" розповіли про отримання компенсацій за зруйноване війною житло

В "Дії" розповіли про отримання компенсацій за зруйноване війною житло

Відшкодування від держави можуть отримати власники приватних будинків та квартир, які були пошкоджені через бойові дії

 

Відшкодування від держави можуть отримати власники приватних будинків та квартир, які були пошкоджені через бойові дії. При цьому, житло повинно знаходитись на звільненій території, і де не було проведено ремонт власними силами. 

Пріоритетними є групи учасників бойових дій, людей з інвалідністю внаслідок війни, ветерани війни, члени сімей загиблих військових, мобілізовані, багатодітні родини, людей з інвалідністю І та II групи, батьки вихованців з дитячих будинків, а також діти-сироти, позбавлені батьківського піклування. 

Ті, хто перебуває під санкціями, хто має судимість за злочини проти національної безпеки (та їх спадкоємці), не можуть претендувати на таку допомогу.

Подати заяву на компенсацію не зможуть й українці, житло яких зруйновано на тимчасово окупованих територіях після 24 лютого 2022 року. 

Про це Східному Варіанту підтвердили в коментарі працівники Єдиного порталу державних послуг “Дія”.

“Рішення про отримання допомоги і її розміру визначає спеціальна комісія, яка після подачі заяви приїжджає на об'єкт та самостійно його оглядає. На жаль, на тимчасово окупованих територіях та в зонах проведення активних бойових дій немає можливості оглянути об'єкт комісією. Тому наразі подати заяву не вдасться. Як тільки територіальну громаду, на якій розташовано об'єкт, буде прибрано з наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та відновлено роботу  ОМС, власники житла зможуть подати заяву на відшкодування за пошкоджене майно”, – пояснила  менеджерка служби підтримки “Дії” Валентина.

 

 

 
 
Коментарі (0)