ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ ЄК вважають, що «Північний потік-2» не обійде законодавство ЄС

В ЄК вважають, що «Північний потік-2» не обійде законодавство ЄС

Російський газопровід «Північний потік – 2» не отримає винятків від Євросоюзу

Російський газопровід «Північний потік – 2» не отримає винятків від Євросоюзу. Про це заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє ERR.

«Минулого року було оновлено газову директиву ЄС та встановлено рівні правила для всіх газових підключень з третіх країн. Мова йде не тільки про «Північний потік», а й про і інші трубопроводи, незалежно від їх походження. Але коли вони заходять на територію Європейського Союзу, вони повинні дотримуватися певних правил. Ми контролюємо це у співпраці з місцевим агентством, тоді, у Німеччині – з федеральним мережевим агентством», – повідомила Сімсон.

Вона наголосила, що газова мережа повинна бути відкритою, з прозорою тарифною політикою, а газопровід має пройти процедуру анбандлінгу та відділитися від виробника.

«Запуск «Північного потоку – 2» неможливий без дотримання цих правил», – підкреслила єврокомісар.

Сімсон також сказала, що ЄС довго працював та багато інвестував у те, щоб не залежати від одного постачальника чи одного транзитного коридору.

Також єврокомісар відзначила важливість укладення нового транзитного договору між країною та РФ.

Компанія Nord Stream 2 AG звернулася до німецького регулятора з проханням зробити для її газопроводу «Північний потік – 2» виняток з умов газової доктрини ЄС.

Натомість за чинними правилами ЄС, від загальних європейських вимог може бути звільнено лише ті об’єкти, побудова яких завершилася до 23 травня 2019 року.

 

 
Коментарі (0)