ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Енергосистемі продовжується дефіцит потужності

В Енергосистемі продовжується дефіцит потужності

Для підтримки балансу "Укренерго" 23 листопада активувало аварійну допомогу від оператора системи передачі Румунії

 

Для підтримки балансу "Укренерго" 23 листопада активувало аварійну допомогу від оператора системи передачі Румунії.

В енергосистемі України дві доби поспіль зберігався дефіцит потужності, один із блоків після ремонту повернувся в роботу, але на кількох тривають аварійні ремонти. Про це повідомляє Укренерго.

Сьогодні, 24 листопада, ситуація на електростанціях залишається складною: один із блоків після ремонту повернувся в роботу, але на кількох тривають аварійні ремонти. Учора, 23 листопада, в енергосистемі другий день поспіль було зафіксовано дефіцит електроенергії, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що споживання збільшилося через похолодання і спричинило додаткове навантаження на електростанції, що, своєю чергою, призвело до зупинки та виходу в аварійний ремонт кількох блоків.

Наявного на ринку обсягу імпортної електроенергії не вистачило для того, щоб замістити весь обсяг невиробленої зупиненими блоками електроенергії.

Для підтримки балансу між виробництвом і споживанням "Укренерго" 23 листопада активувало аварійну допомогу від оператора системи передачі Румунії.

Через негоду знеструмлено 167 населених пунктів у 8 областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 477 населених пунктів.

 

 

 
Коментарі (0)