ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВ ЄС домовилися про заборону одноразового пластику

В ЄС домовилися про заборону одноразового пластику

Представники країн ЄС і Європарламенту погодили деталі заборони одноразових пластикових тарілок, соломинок для пиття, тонких пакетів та інших виробів разового користування
Представники країн ЄС і Європарламенту погодили деталі заборони одноразових пластикових тарілок, соломинок для пиття, тонких пакетів та інших виробів разового користування, про це повідомляє DW.
 
В Європейському Союзі досягнута домовленість про заборону одноразових пластикових тарілок і столових приладів, соломинок для пиття, тонких пакетів та інших виробів із пластику разового користування. Представники Європейського парламенту і країн ЄС узгодили деталі заборони, спрямованого на скорочення пластикових відходів, повідомило вранці в середу, 19 грудня, уряд Австрії, в даний час головує в ЄС.
 
"Великий крок в боротьбі проти забруднення пластиковими відходами", - написала в мікроблозі Twitter австрійський міністр сталого розвитку та туризму Елізабет Кёстінгер.
 
Цілий ряд одноразових продуктів, альтернативи яким вже існують, повинні бути повністю заборонені в ЄС з 2021 року. Через п'ять років після вступу даних правил в силу пластикові пляшки будуть продавати тільки з прикріпленими до них кришками. Крім того, ряд одноразових продуктів, що містять деяку кількість пластику, зокрема вологі серветки, в обов'язковому порядку будуть супроводжуватися вказівками про негативну дію на навколишнє середовище.
 
В кінці жовтня за відповідну пропозицію Єврокомісії проголосував Європарламент. За планами, до кінця 2025 року 90 відсотків одноразових пластикових пляшок повинні підлягати переробці.
 

За даними Європарламенту, на частку пластика доводиться три чверті всього сміття в світовому океані. В ЄС одноразові вироби з пластику складають приблизно половину обсягу сміття на пляжах. 

 
Коментарі (0)