ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ ЄС вимагають в США скасувати санкції проти європейських компаній партнерів «ПП-2»

В ЄС вимагають в США скасувати санкції проти європейських компаній партнерів «ПП-2»

В ЄС стурбовані тим, що США все частіше застосовують санкції проти європейських компаній, зокрема це стосується санкцій проти газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік-2

В ЄС стурбовані тим, що США все частіше застосовують санкції проти європейських компаній, зокрема це стосується санкцій проти газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік-2.

Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, пише Голос Америки. 

За його словами, ЄС виступає проти застосування санкцій третьою стороною щодо європейських компаній, які ведуть легітимний бізнес.

«Більш того, ЄС вважає, що екстериторіальне застосування санкцій суперечить міжнародному законодавству. Європейська політика повинна визначатися тут, в Європі, а не третьою країною», — заявив Боррель.

Він закликав Сполучені Штати скасувати загрозу санкцій і почати діалог.

Північний потік-2 має бути добудований — Меркель

Напередодні стало відомо, що Австрія виступає проти наміру Сполучених Штатів ввести нові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2.

Північний потік-2 — газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною 1234 км. Будівництво було зупинене через санкції США, введені в грудні минулого року. Вони націлені на судна, що безпосередньо ведуть прокладку труб під водою. У Газпромі заявили, що побудований на 94% газопровід буде введено в дію російською стороною.

Американські конгресмени в червні запропонували розширити санкції проти Північного потоку-2. Нові санкції спрямовані проти страховиків суден і сервісних компаній, що виконують геодезичні, траншейні, зварювальні та інші роботи. Під санкції потрапляють також компанії, які здійснюють тестування та сертифікацію проєкту, без чого він не може бути введений в експлуатацію.

Сенат США додав частину про введення додаткових санкцій щодо російського газопроводу Північний потік-2 в проєкт оборонного бюджету.

Намір Вашингтона посилити санкції проти газопроводу призвів до конфронтації з Берліном. За даними ЗМІ, Німеччина може у відповідь ввести санкції проти США.

 

 
Коментарі (0)