ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Кабміні скасували ліцензії на експорт газу та вугілля

В Кабміні скасували ліцензії на експорт газу та вугілля

Кабінет міністрів скасував ліцензування експорту газу і вугілля.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 28 грудня 2016 року № 1009 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2017 рік», опублікованій на Урядовому порталі.

«У 2017 році зменшено у порівнянні з 2016 роком на дві товарні позиції перелік товарів, експорт яких підлягатиме ліцензуванню, зокрема, експорт газу природного та експорт антрациту у 2017 році не ліцензуватиметься», - говориться в поясненні до документа.

Раніше експорт газу і антрациту підлягав ліцензуванню і квотуванню.

Як повідомлялося раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 січня 2017 року вводить нові тарифи на послуги з транспортування природного газу магістральними трубопроводами ПАТ «Укртрансгаз». 

Зокрема,  відповідно до постанови НКРЕКП від 15 грудня з 1 січня 2017 року вводяться нові тарифи на послуги з транспортування природного газу магістральними трубопроводами ПАТ «Укртрансгаз». Середньозважений тариф на транспортування природного газу магістральними трубопроводами становитиме 219 грн.

 

 
Коментарі (0)