ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Кабміні вважають, що досягли консенсусу з МВФ по ціні на газ

В Кабміні вважають, що досягли консенсусу з МВФ по ціні на газ

В Кабміні переконані, що Україна має достатньо шансів знайти спільний з МВФ підхід для встановлення критеріїв формування ціни на газ.

В Кабміні переконані, що Україна має достатньо шансів знайти спільний з МВФ підхід для встановлення критеріїв формування ціни на газ.

Уряд на чолі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, дотримуючись ринкових принципів ціноутворення, намагається якомога швидше знайти максимально прозору і ефективну формулу ціни на газ, яка була б обґрунтована і справедлива.

Про це розповів Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко в інтерв'ю порталу «Обозреватель», повідомляє Урядовий портал

«У нас є консенсус з МВФ в тому, що ми говоримо з приводу самої формули, не змінюючи принципів. Представники МВФ, НБУ вирушили до Вашингтона, щоб провести відповідні переговори. Я вважаю, у нас достатньо шансів знайти спільний з МВФ підхід для встановлення критеріїв формування ціни на газ», - сказав Міністр.

Він додав, що на розгляд МВФ буде запропоновано декілька варіантів, але головне - формула повинна бути справедливою.

«Зараз на перший план роботи з МВФ виходить питання створення Антикорупційного суду, і в разі успішного вирішення цього питання позиція Фонду, як ми очікуємо, буде більш гнучкою, тим більше що у нас є взаєморозуміння щодо загальних принципів співробітництва», - додав Олександр Саєнко.

Щодо діапазону зміни тарифу на газ він підкреслив, що це буде залежати від тієї формули, яка буде узгоджена.

«Вважаю, що правильна політика, дотримання державних інтересів може з часом зробити Україну експортером газу. А ціна на газ, як і обіцяв Прем'єр-міністр, в опалювальному сезоні не змінилася», - сказав Олександр Саєнко.

 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай
16 Травня 2018 p. 08:58
Турбує поняття "Справедлива ціна". Досвід впровадження "справедливості" в соціалістичних тоталітарних державах існую.Результат - розвал держав. А чи є подібний досвід "справедливості" в демократичних державах,особливо на ранніх етапах розвитку їх економік? На мою думку нема.Схоже наша еліта знову шукає третій "печерний " шлях в нікуди.Самозбереження понад усе?