ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїнцям відкрили інформацію про власність чиновників

Українцям відкрили інформацію про власність чиновників

Відкрито повну інформацію про власників нерухомого майна по всій країні. Це дає можливість громадянському суспільству здійснювати контроль за чиновниками.

З 6 жовтня відкрито всі майнові реєстри із можливістю пошуку інформації за об’єктом і за прізвищем, ім’ям та по-батькові власника. Про це «Україна Комунальній» повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.

Примітно, оператором всіх реєстрів нерухомості і реєстрів бізнесу є Міністерство юстиції. Так, відкриття інформації здійснено в рамках антикорупційних заходів.

«Насамперед дана ініціатива спрямована на відкриття даних про власність державних службовців. Надати можливість громадянському суспільству здійснювати контроль за чиновниками - один з антикорупційних заходів, що здійснюються в Україні», - наголосили у Міністерстві юстиції.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарям пропонують захистити деякі категорії громадян від високих тарифів на «комуналку» шляхом введення тимчасового мораторію на їх підвищення. Відповідний законопроект вже зареєстрували під куполом Верховної Ради.

 
Коментарі (0)