ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Києві продовжуються екстрені відключення світла

В Києві продовжуються екстрені відключення світла

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації

 

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації. Але наразі компанія заявила:

«В Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють».

Очевидно, що відбулись перевищення споживання. Про це, зокрема, ще учора увечері попереджав очільник компанії «ЯСНО» Сергій Коваленко.

«Кілька годин зранку енергосистема вкладалася в обмеження. Але їхнє перевищення не стало несподіванкою — обмеження від Укренерго досі значні».

Як і ДТЕК, «ЯСНО» звертається до споживачів з проханням, якщо в хаті є світло — не вмикати одразу всі прилади, щоб переробити необхідну роботу.

«Річ у тому, що в момент підключення споживається майже вдвічі більше ніж зазвичай. Запобіжники, трансформатори, мережеве обладнання не витримують і люди знову лишаються без світла. Кількість аварійних ситуацій зростає. Тому прошу: не вмикайте у мережу все водночас. Спробуйте трохи розтягнути цей процес у часі», — пише Коваленко.

Також киян просять вчасно сплачувати за спожиту електрику.

Про те, що блекаут — це не кінець світу, повідомив керівник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Попри значні пошкодження 23 листопада, класичного блекауту, а це — стан, коли енергосистема повністю знеструмлена, Україна не пережила. Що б не сталося, Укренерго буде підіймати енергосистему, виходячи з конкретних умов, які складуться в цей момент.

 

 

 
Коментарі (0)