ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ «Київавтодорі» знов обшуки через несплату податків

У «Київавтодорі» знов обшуки через несплату податків

У четвер, 17 червня, у службових приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор» проводять обшуки у рамках справи про ухилення від сплати податків.

Сьогодні, 17 червня, у службових приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор» проводять обшуки у рамках справи про ухилення від сплати податків.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За матеріалами слідства, упродовж 2019 — 2020 років підрядна організація, яку найняв «Київавтодор», здійснювала роботи з будівництва та реконструкції мостів і шляхопроводів у Києві, зокрема шляхопровід на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса над залізницею Київ-Волинський — Святошин на суму 413 млн гривень.

Водночас підрядники, змовившись із службовими особами «Київавтодору», вказували у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах та завищити реальну вартість ремонтних робіт.

Наразі встановлено ухилення від податків на суму понад 30 млн гривень.

Правоохоронці шукають первинні фінансові документи.

З 11 травня правоохоронці обшукують офіси кількох комунальних підприємств Києва

Прокуратура відзвітувала про обшуки в Києві — стосувались відкатів, поборів і кришування, загалом 11 підозрюванихПрокуратура відзвітувала про обшуки в Києві — стосувались відкатів, поборів і кришування, загалом 11 підозрюваних

 — це повʼязано з «відкатами» і поборами у структурах Київської міської державної адміністрації (у столичній прокуратурі кажуть про збитки на 43 мільйони гривень). 12 травня обшукали будинок і квартиру колишньої дружини Артура Палатного

Соратник Кличка повідомив про обшуки у нього вдома і назвав їх «політичним замовленням»Соратник Кличка повідомив про обшуки у нього вдома і назвав їх «політичним замовленням»

 — голови виконкому партії УДАР. 19 травня слідчі ДБР провели обшуки у двох департаментах КМДА через незаконну забудову в зоні Києво-Печерської лаври, а 21 травня прийшли в «Київтеплоенерго».

Кличко назвав обшуки спробою тиску на київську владу. За його словами, за 10 днів провели понад 60 обшуків на комунальних підприємствах столиці та в структурних підрозділах КМДА.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко стверджує, що конфлікту між ОП і Кличком немає. Але вважає, що ситуація довкола столичної влади загострилася і не виключив відставки Кличка з посади глави КМДА.

 
Коментарі (0)