ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Київенерго попередили, що деяким киянам треба буде доплатити за минулий рік

В Київенерго попередили, що деяким киянам треба буде доплатити за минулий рік

Перерахунок проведуть лише за умови ненадання чи надання некоректних показань квартирного лічильника.

Деякі жителі Києва муситимуть доплатити кошти за послугу з централізованого опалювання, надану у минулому році, це повідомляє  прес-служба ПАТ "Кивїенерго".

"У жовтневих рахунках за опалення буде відображено перерахунок за минулий опалювальний сезон. Сума може бути як з позначкою плюс (доплата), так і мінус (переплата)", - йдеться в повідомленні компанії.  

Відзначається, що перерахунок проведуть жителям близько 330 столичних будинків. 

У "Київенерго" пояснили, що перерахунок проведуть у випадку ненадання чи надання некоректних показань квартирного лічильника за попередні періоди, або якщо власники квартирних лічильників опалення, які раніше не передали показання, повідомили фактичні показання.

А також якщо за підсумками опалювального періоду 2016/2017 роки було виявлено розбіжності з обсягами нарахувань за попередні роки.

Крім того, перерахунок проведуть, якщо розрахунковий початок періоду надання послуги з опалення не співпадає з фактичним (іноді так трапляється через відсутність доступу до підвалу, де розташований лічильник), або якщо у будинку виявили помешкань з автономним опаленням.

Також скоригують плату, якщо під час перевірки виявлено невідповідність розподілу кількості гігакалорій на нежитлові та житлові приміщення чи реальної опалювальної площі – зазначеній у проектній документації будинку.

"Щоб отримувати рахунки за фактично спожиті послуги з опалення та гарячого водопостачання слід протягом останнього тижня кожного місяця передавати показання квартирних лічильників до "Київенерго"", - підсумували у компанії.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Листопада 2017 p. 22:47
Субсидіанти вже почали отримувати платіжки, у яких субсидія зазначена із знаком "мінус", тобто до нарахованої суми субсидію додали, а не відняли. -------------------------------------------------------------------Минулої зими опалення було дуже формальне,- батареї були ледь теплі. Але люди не скаржились, бо отримували субсидію. А тепер , виходить, ту субсидію будуть забирать назад. Нащо тоді на кожному кроці брехати, що субсидія є безповоротною?