ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Київраді поки що не обговорюватимуть підвищення ціни на проїзд у метро

В Київраді поки що не обговорюватимуть підвищення ціни на проїзд у метро

Київська міська державна адміністрація наразі не обговорює питання можливого підвищення тарифу на проїзд у столичному метро.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає «Інтерфакс-Україна».

« Поки що таку можливість ми не обговорюємо», - сказав він на брифінгу в понеділок, 10 квітня, у Києві.

Зокрема, за словами Геннадія Пліса, дійсно існують звернення певних організацій. «Київпастрансу» та метрополітену - з приводу того, що на сьогоднішній день вони не здатні в рамках своєї госпдіяльності забезпечувати покриття своїх зобов'язань. 

«Саме тому ми додаємо дотації «Київпастрансу», керуючої дирекції для того, щоб не підвищувати тарифи», - сказав він.

Перший заступник голови КМДА додав, що на сьогоднішній день ніяких рішень про підвищення тарифу на проїзд у метро київська влада не приймала.

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко також поінформував, що на сьогоднішній день київська влада очікує розблокування рахунків столичного метрополітену. 

«Існує рішення суду, яке місто вважає необґрунтованим і тому подані касаційні скарги. Водночас метрополітен звернувся до виконавця з проханням розблокувати саме соціальні рахунки, ми говоримо про виплату, насамперед, зарплати», - підкреслив він.

Бондаренко також додав, що остання інстанція - Вищий господарський суд має незабаром вирішити це питання.

Як повідомлялося, днями заступник керівника київського метро Дмитро Пеклун заявив в інтерв'ю «ТСН», що в поточному році проїзд у київському метро може подорожчати приблизно на 50%. За його словами, це пов'язано зі здорожченням електроенергії. 

 

 
Коментарі (0)