ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняВ Київраді змінили порядок найменувань столичних вулиць

В Київраді змінили порядок найменувань столичних вулиць

Відповідно до змін, присвоєння об'єктам імен фізичних осіб здійснюватиметься не раніше, ніж через два роки з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється.

 

Відповідно до змін, присвоєння об'єктам імен фізичних осіб здійснюватиметься не раніше, ніж через два роки з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. 

Київська міська рада внесла зміни до Порядку найменування об'єктів міського підпорядкування, присвоєння юридичним особам та об'єктам міського підпорядкування імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій у місті Києві.

Про це повідомляє «ZN.UA» .

Відповідно до змін, присвоєння об'єктам імен фізичних осіб здійснюватиметься не раніше, ніж через два роки з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. Це стосуватиметься найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, бульварів, узвозів, проїздів, майданів та набережних.

 

Також передбачається, що відповідний структурний підрозділ виконавчого органу Київради (КМДА) та/або відповідна РДА чи комунальне підприємство, яким підпорядковуються перейменовані об'єкти, мають розраховувати витрати, пов'язані з присвоєнням нових назв.

Нагадаємо, 22 лютого 2018 року Київрада перейменувала вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі на вулицю Богдана Гаврилишина, який пішов з життя 24 жовтня 2016 року.

Як повідомлялося раніше, в КМДА запровадили єдиний архітектурний тип протипаркувальних засобів, урн для сміття та огороджень місць проведення ремонтних робіт. 

Як повідомили в прес-службі Київради, контейнери та урни для сміття повинні бути встановлені на території кожної організації чи установи, на вокзалах, ринках, пляжах, парках та скверах, а також біля освітніх, медичних установ, біля торговельних об'єктів, входів до метрополітену, на зупинках громадського транспорту та в інших місцях масового перебування громадян.

У травні 2017 року в Києві почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів. «Такі баки функціонують у країнах Європи - ми не винайшли нічого нового. Один новий підземний контейнер має об'єм у 5 кубічних метрів і заміняє 5 звичайних відкритих контейнерів», - зазначив міський голова Віталій Кличко.

 

 
Коментарі (0)