ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ “Київтеплоенерго” проводять обшуки після перевірки Держаудитслужби

В “Київтеплоенерго” проводять обшуки після перевірки Держаудитслужби

У середу, 6 вересня, в приміщеннях комунального підприємства (КП) “Київтеплоенерго” проводять обшуки

 

У середу, 6 вересня, в приміщеннях комунального підприємства (КП) “Київтеплоенерго” проводять обшуки. Підставою цього знову, як у лютому 2023 року, стали висновки ревізії Державної аудиторської служби України (ДАСУ).

Про це йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію КП “Київтеплоенерго”.

Як зазначено в повідомленні, нa початку 2023 року КП “Київтеплоенерго” подало до суду на Держаудитслужбу через порушення під час проведення аудиту. Відповідне провадження розпочато в Київському окружному адміністративному суді. 

"Комунальне підприємство вважає висновки аудиторів необґрунтованими, бо в їхній основі – не аналіз документації чи фактичної роботи, а суб’єктивні документально не підтверджені оцінки, взяті переважно з медіаджерел", – йдеться в дописі.

У КП зауважують, що Держаудитслужба свідомо позбавила КП “Київтеплоенерго” можливості надати фахові пояснення та коментарі, чим грубо порушила порядок проведення державного фінансового контролю.

“Фахівці Держаудитслужби під час підготовки звіту порушили регламент перевірки. Окрім того, аудитори склали акт ревізії підприємства, хоча ревізія є окремим видом перевірки, вимагає окремої процедури і проведена не була. Висновок аудиту є вкрай необґрунтованим, містить низку суб’єктивних та упереджених оцінок”, – зазначено в повідомленні.

Зокрема, держаудитори звинувачують “Київтеплоенерго” в тому, що, отримавши в середині 2018 року в управління теплові мережі після “Київенерго”, підприємство не здійснило заміни всіх мереж.

“ Рівень аварійності на час передачі їх від “Київенерго” складав 80%. Саме “Київтеплоенерго” розпочало найбільш масштабну реконструкцію теплових мереж у безпрецедентних за останні десятиліття обсягах”, – прокоментували тепловики.

Також у звіті аудитори пропонують “Київтеплоенерго” перетворити спортивний зал на одній із ТЕЦ (збудований ще разом зі станцією для працівників) на аналог закладу із мережі фітнес-клубів із вільним доступом для всіх охочих, мотивуючи це можливістю отримання прибутку.

“ТЕЦ та її територія – це об’єкти підвищеної небезпеки з особливим режимом доступу та перебування там, особливо зараз, коли для російського агресора вони є головною ціллю. І в мирний час проходити та постійно перебувати на теплоелектроцентралі, де безперервно працює потужне обладнання, може лише спеціально навчений персонал. Ці пояснення теж повністю проігноровані”, – відповіли комунальники.

У повідомленні зазначається, що КП “Київтеплоенерго” не перешкоджає обшукам, добровільно надає запитувану інформацію та документи. А свої права на фахові обґрунтовані та неупереджені висновки ревізії комунальне підприємство відстоює в судовому порядку.

 

 

 
Коментарі (0)