ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ КМДА оголосили вартість будівництва метро на Виноградар

В КМДА оголосили вартість будівництва метро на Виноградар

Загальна вартість прокладання шляху від київської станції метро «Сирець» до житлового масиву Виноградар становитиме понад 11 мільярдів гривень.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 23 серпня, повідомляє ZIK.

Відповідно до розпорядження, загальні витрати на це будівництво заплановані у розмірі 11.18 млрд гривень. Серед них на будівництво заплановані витрати у розмірі 7.73 мільярда гривень; на устаткування, меблі та інвентар – 1.14 млрд гривень.

Зазначається, що після відкриття цієї лінії метро на роботу зможуть влаштуватися 1385 осіб. Запланована тривалість будівництва цього шляху – 107,5 місяців. Площа забудови складатиме 42776,3 квадратних метрів.

Згідно з документом, довжина цього шляху становитиме 7,39 кілометра. Лінія матиме закриту ділянку довжиною 1,3 кілометра та наземну.

Як повідомлялося раніше, столичний метрополітен планує розпочати будівництво двох нових станцій в сторону Виноградаря вже у цьому році. Першими станціями будуть «Мостицька» і «Проспект Правди». 

Також нагадаємо, що Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з китайською компанією CRIG за проектом будівництва Подольсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина.

Лінія складатиметься з 14 станцій, 3 пересадкових вузлів і 1 електродепо. Будівництво лінії здійснюватиметься у 2 черги, кожна з яких триватиме 3-4 роки.

КМДА оцінює будівництво на 31.55 млрд гривень. 

 

 
Коментарі (0)