ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Крим поїде більше поїздів

В Крим поїде більше поїздів

Українські залізничники вводять додаткові потяги і вагони, аби до моря влітку дістатися було простіше.

«Укрзалізниця» шукає шляхи уникнення незручностей та задоволення потреб населення у перевезеннях найбільш доступним та затребуваним видом транспорту. Так, на літній період з’являться додаткові потяги за найбільш популярними напрямками. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Зокрема, на 21 липня у кримському напрямі призначено додатковий поїзд №231/232 Київ– Сімферополь (752 місця).  

До складу  поїзда 129/130 Гродно – Сімферополь на 18 та 20 липня включено 5 додаткових вагонів на 180 місць. На «пікові» дати (22, 24, 26 та 28 серпня) додатково включено 5 вагонів до складу поїзда – це додатково 720 місць.

Також залізничники змінили періодичність курсування поїзда №296 Сімферополь – Чернівці на щоденне, раніше він курсував у окремі дні.

Нагадаємо, у південному напрямку з кінця травня курсують поїзди, з мінімальним часом знаходження на шляху, категорії Інтерсіті+ Донецьк – Сімферополь, Дніпропетровськ – Сімферополь,  Харків – Сімферополь.  Також, подовжено маршрут поїзда Інтерсіті+  Київ - Дніпропетровськ до Запоріжжя.

Як повідомляють у відомстві, загалом на період літніх відпусток «Укрзалізниця» додатково задіяла  93 склади літніх поїздів, з них 75 – з різних регіонів України до Криму. Таким чином, на період літніх перевезень пасажирам у напрямку Кримського півострова щодоби пропонується близько 30 тис. місць з усіх регіонів України.

Так, з вокзалу Київ-Пасажирський у напрямку Криму з 12:27 до 23:01  відправляється 14 поїздів, майже по одному поїзду щогодини.

Для виїзду відпочиваючих з Криму з 25 по 31 серпня 2013 у вільному продажу залишається 66% квитків від загальної кількості запропонованих пасажирам з усіх куточків України.

Зазначається, що з початку червня 2013 року залізничним транспортом  до АР Крим з усіх регіонів України та країн СНД перевезено понад 1,5 млн пасажирів.  З них до Криму з регіонів України було перевезено понад 9 тис. пасажирів. Обсяги перевезень залишаються на рівні минулого року.

Як повідомляла «Україна Комунальна», від 16 липня набули чинності нові тарифи на перевезення пасажирів залізницею. Вартість подорожей у внутрішньому та міжнародному сполученнях збільшилась.

 
Коментарі (0)