ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Криму взялись за газове самозабезпечення

В Криму взялись за газове самозабезпечення

У Криму вирішили самостійно забезпечувати АРК газом. Відповідну постанову прийняв нелелітимний Парламент Криму. Згідно з нею, всім категорія споживачів встановили ціни на ЖКП.

Нелегітимний Парламент Криму ухвалив забезпечувати потребу півострова в природному газі за рахунок власного видобутку. 

Відповідно до постанови, яку прийняли сьогодні на засіданні Державної ради Криму, «встановлено, що з 24 березня 2014 року потреба в природному газі всіх категорій споживачів Республіки Крим задовольняється за рахунок ресурсу власного видобутку кримського республіканського підприємства «Чорноморнафтогаз». 

Крім того, рішенням Держради, для всіх категорій споживачів встановлені ціни і тарифи на електроенергію, природний газ, послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, інші житлово-комунальні послуги, що діяли на території Криму за станом на 17 березня 2014 року. При цьому оплата послуг буде здійснюватися в гривнях та російських рублях за курсом, встановленим Банком Криму.
 
Нагадаємо, тарифи на газ для населення для України виростуть на 50%. За новими цінами українці платитимуть вже в травні. Проте, остаточні показники будуть відображені в урядовій постанові пізніше.
 
Підвищення тарифів для споживачів є однією з найголовніших умов МВФ для надання кредиту. 
 
Показники власного видобутку газу в Криму в минулому році склали 1,65 млрд куб. м газу, тоді як в 2012 році - 1,2 млрд куб.м. Потреби Криму у газі - 1,7-2 млрд куб.м.
 
Коментарі (0)