ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Криму знову вимикали електроенергію

В Криму знову вимикали електроенергію

Вчора у Криму ввели віялові відключення електроенергії. Кажуть, українська сторона відновила «до особливого розпорядження» поставки електроенергії, несподівано перервані в п'ятницю.

Україна в суботу поставляла в Крим близько 400 мегават електроенергії, але в регіоні застосували відключення, що обмежують споживання на 300 мегават. Про це повідомив самопроголошений Міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров, передає «Інтерфакс-Україна».

«З України ми отримуємо близько 400 мегават, ще близько 400 мегават - власна генерація. Споживання становить 1050-1100 мегават, тому введені так звані віялові відключення, що обмежують споживання на 300 мегават», - сказав пан Єгоров.
 
За його даними, українська сторона відновила «до особливого розпорядження» поставки електроенергії, несподівано перервані в п'ятницю.
 
«Що це буде за розпорядження, і в якій формі ми його отримаємо, українська сторона не повідомляла», - сказав пан Єгоров.
 
Він також повідомив, що три з чотирьох ТЕЦ Криму працюють на повну потужність.
«Дуже виручає Сімферопольська ТЕЦ, вона видає майже 100 мегават. Працюють також Севастопольська і Камиш-Бурунська ТЕЦ. Сакська ТЕЦ функціонує з перебоями», - сказав пан Єгоров, додавши, що неполадки на Сакської ТЕЦ почалися після несподіваного припинення поставок електроенергії з України 24 грудня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Криму може з'явитися можливість поставляти електроенергію з Ростовської АЕС. Та перед цим потрібно провести певні технічні заходи.
 
Коментарі (0)