ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Міненерго обговорюють запровадження інституту енергетичного омбудсмена

В Міненерго обговорюють запровадження інституту енергетичного омбудсмена

В Україні обговорюють запровадження інституту енергетичного омбудсмена, як один з механізмів захисту вразливих споживачів.
В Україні обговорюють запровадження інституту енергетичного омбудсмена, як один з механізмів захисту вразливих споживачів.
 
Про це заявив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.
 
За словами заступника міністра, для України питання упередження енергетичної бідності надзвичайно актуальне з двох причин.
 
"По-перше, ми поступово відходимо від перехресного субсидіювання, коли наднизькі тарифи для домогосподарств компенсувались високими тарифами для державних та приватних компаній", – заявив Ярослав Демченков під час панелі "Інклюзивний та справедливий перехід: подолання енергетичної бідності" в рамках форуму.
 
Другою причиною є низька енергоефективність економіки в цілому, що виражається в високій енергомісткості одиниці ВВП. За цим показником, Україна у 2-3 рази випереджає європейські країни.
 
"Пріоритетними заходами проти енергетичної бідності є прийняття нормативної бази, яка відповідає нормам ЄС та дозволить захищати вразливих споживачів, заходи з енергоефективності та підвищення активності споживачів на ринку. А також створення всіх умов для здійснення інклюзивного та справедливого енергетичного переходу", – резюмував свою промову Ярослав Демченков.
 
Коментарі (0)