ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В Мінрегіоні анонсували селектор щодо опалювального сезону

В Мінрегіоні анонсували селектор щодо опалювального сезону

Для повноцінного запуску опалювального сезону міська влада проведе моніторинг проблемних питань пов’язаних із заборгованостями місцевих теплогенеруючих підприємств .

Для повноцінного запуску опалювального сезону міська влада проведе моніторинг проблемних питань пов’язаних із заборгованостями місцевих теплогенеруючих підприємств .

До 27 жовтня, керівники органів місцевого самоврядування повинні підготувати всі проблемні питання щодо ситуації з боргами місцевих теплогенеруючих підприємств за природний газ для повноцінного запуску опалювального сезону.

Про це повідомив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мін регіону.

«У нас є голови міст, які доповідають про технічну готовність, але забули про те, що потрібно розрахуватися за газ, для того, щоб отримати номінації і включити тепло. Є й такі, які 29 вересня згадали, що є борги. Я хотів би підкреслити, щоб всі до 27 жовтня переглянули ці питання і підняли їх на селекторі. За результатами, ми будемо піднімати питання про персональну відповідальність керівників і облдержадміністрацій і органів місцевого самоврядування», — зазначив Геннадій Зубко.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна майже на 100% готова до опалювального сезону, а відповідальність за його початок повність несе місцева влада.

Нагадаємо, нещодавно Гройсман звернувся до керівників місцевих органів влади з вимогою не зволікати із запуском опалювального сезону 2017-2018 років по всій країні та налагодити подачу тепла до житлових будинів та соціальних об'єктів. 

Також він додав, що Кабмін зробив усе від нього залежне: накопичив достатні запаси палива (газу) та виділив на підготовку до зими 10 млрд гривень.

 

 
Коментарі (0)