ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ мінсоцполітики назвали головну причину відмови в субсидії

В мінсоцполітики назвали головну причину відмови в субсидії

За даними аналітичного центру «Інститут міста», за 5 місяців 2016 року 49% громадян, які звернулися за субсидіями, отримали відмову.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви українці можуть не отримати компенсацію через одноразового здійснення покупки на суму понад 50 тис. грн. 

Як стверджують чиновники ситуація з відмовою в нарахуванні субсидій доволі закономірна. На сьогодні в Україні збільшилася кількість звернень за субсидіями, отже, має зрости і кількість випадків відмови в нарахуванні компенсації.

Законодавством передбачено, що заявник, який здійснив дорогу покупку , може претендувати на нарахування субсидії. Проте йому необхідно буде вказати про неї в заяві на оформлення компенсації, а рішення в кожному такому випадку повинна приймати комісія. Така норма прописана в «Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» №848-95-п, остання редакція - від 30.04.2016.

Зокрема отримати субсидію може сім'я, яка, наприклад, продала трикімнатну квартиру, купила двокімнатну, а різницю витратила на лікування.

При оформленні субсидії громадянин може приховати факт розтрати великої суми коштів, але соціальні інспектори звертаються до фіскальних служби і перевіряють інформацію. Якщо виявиться факт приховування інформації, то в нарахуванні субсидії відмовлять.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Липня 2016 p. 09:54
Як це можна штучно приписувати дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів тим безробітним, яких примусово, по незалежним від них причинам держава позбавила робочого місця? Тобто, у них немає доходу згідно розпоряджень державних органів. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Очевидна груба фальсифікація і наглий бєспрєдєл. Цікаво, а що з цього приводу думає Єврокомісія та МОП?