ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Нафтогазі очікують збільшення прибутку завдяки транзиту

В Нафтогазі очікують збільшення прибутку завдяки транзиту

Фактичні обсяги транзиту російського газу у 2016 році на 10-12 мільярдів кубометрів більші, ніж було заплановано, і становитимуть близько 80-82 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні Укрінформу з посиланням на заяву директора НАК «Нафтогаз України» Сергія Коновця в інтерв'ю для РБК-Україна.

«Фактичні обсяги транзиту на 10-12 мільярдів кубометрів будуть більше від запланованих (планувався транзит в обсязі 70 мільярдів кубометрів, а за фактом буде 80-82 мільярдів). Це не тільки вплине на істотне збільшення прибутку НАК «Нафтогаз України», а й матиме значний позитивний ефект на податкові надходження у держбюджет і суму сплачених компанією дивідендів у наступному році», - сказав Коновець.

Він зазначив, що до держбюджету на 2017 рік уже закладено, що сума дивідендів становитиме 50 відсотків від суми чистого прибутку 2016 року відповідно до фінансового плану. 

«Але знову ж таки, дивіденди нараховуються на фактичний прибуток, підтверджений аудитом. І якщо прибуток буде більший, то і сума сплачених дивідендів зросте», - наголосив Коновець.

Як повідомлялося раніше, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на те, що видобуток природного газу в Україні у 2017 році збільшиться до 500 млн куб. м.

За словами прем’єра , в цьому році планується видобути близько 50-60 мільйонів кубів газу , а в наступному році – понад 500 мільйонів.  Це означає, що до 2020 року Україні не потрібно буде закуповувати газ за кордоном.

За його словами, держава бере курс на відновлення видобутку власного блакитного палива. Падіння видобутку зупинити вже вдалося, тому зараз варто зосередитися на відновленні.

 

 
Коментарі (0)