ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ «Нафтогазі» підрахували кількість встановлених українцями газових лічильників

В «Нафтогазі» підрахували кількість встановлених українцями газових лічильників

НАК «Нафтогаз» опублікував дані про рівень оснащеності житлового фонду побутовими лічильниками природного газу.

У червні 2016 року у житловому фонді України було встановлено близько 27,5 тисяч лічильників газу, що на 25% більше, ніж у травні цього року, йдеться у повідомленні «Нафтогазу».

За даними компанії станом на 1 липня 2016 року в Україні природним газом газифіковано 13,067 млн. квартир та приватних будинків.  З них лічильниками газу облаштовано 9,570 млн. домогосподарств, або 73,2% побутових споживачів.

Варто зазначити, що споживачі, які використовують газ комплексно та потребують найбільших обсягів палива, використаний ними газ обліковується газовими лічильниками.

Основні категорії споживачів:

- Категорія 1: комплексне використання (опалення, підігрів води та приготування їжі), 7,5 млн. домогосподарств (57% загальної кількості побутових споживачів, використовують 91% газу). Відзначимо, що за законом, лічильники мали бути встановлені до 1 січня 2012 року. Наразі 99% домогосподарств мають лічильники.

- Категорія 2: лише підігрів води та приготування їжі, 1,1 млн домогосподарств (8% загальної кількості побутових споживачів, використовують 3% газу). Лічильники для цієї категорії споживачів мали бути встановлені до 1 січня 2016 року. 82% мають лічильники, але необладнаними залишаються лічильниками газу близько 202 тис.. домогосподарств

- Категорія 3: лише приготування їжі, 4,5 млн домогосподарств (35% загальної кількості побутових споживачів, використовують 6% газу). Лічильники для цієї категорії споживачів мають бути встановлені до 1 січня 2018 року. Станом на 1 липня 2016 року лічильниками обладнано 1,2 млн. домогосподарств цієї категорії, або 28%.

 

 
Коментарі (0)