ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Нафтогазі розповіли, з чого складається ціна на газ для населення

В Нафтогазі розповіли, з чого складається ціна на газ для населення

В ціну газу, безпосередньо, входять витрати на його транспортування розподільними мережами і магістральними газопроводами, а також націнка постачальника зі спеціальними обов'язками.

В ціну газу, безпосередньо, входять витрати на його транспортування розподільними мережами і магістральними газопроводами, а також націнка постачальника зі спеціальними обов'язками.

Згідно з даними компанії "Нафтогаз", за станом на лютий 2018 ціна на газ для населення за тисячу кубометрів становить 6,958 тис. грн.

Про це повідомляє БізнесЦензор з посиланням на повідомлення "Нафтогазу" в Twitter.

З цієї суми (6,958 тис. грн) вартість газу для населення становить 4,942 тис. грн (71% від загальної вартості блакитного палива). Ще 1,16 тис. грн (16,7%) - податок на додану вартість.

В ціну газу також входять витрати на його транспортування розподільними мережами (514 тис. грн) і магістральними газопроводами (219 тис. грн), а також націнка постачальника зі спеціальними обов'язками (124 тис. грн).

Нагадаємо, підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів № 187 від 22 березня 2017 року, розроблене Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з цим документом, ціна розраховується виходячи з середньої ціни імпортного газу за певний період.

Уряд мав опублікувати цей показник ще 1 липня 2017 року. Замість цього 26 вересня 2017 Кабінет Міністрів протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" планував кілька разів підвищити ціну на газ у 2018 році.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Кабінет міністрів України планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня 2018 року, що призведе до подорожчання газу на більш, ніж 8%.

17 січня на засіданні Кабінету міністрів України міністр енергетики Ігор Насалик зазначив, що інформація про плани Міненерговугілля підвищити ціну на природний газ для населення з квітня 2018 року є «абсолютною нісенітницею». Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також підкреслив, що ціни на газ підвищуватися не будуть.

 

 
Коментарі (0)