ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Одесі заявили про ризик віялових відключень

В Одесі заявили про ризик віялових відключень

Мер Одеси Геннадій Труханов на засіданні оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявив про ризик віялових відключень електроенергії.
Мер Одеси Геннадій Труханов 22 листопада на засіданні оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявив про ризик віялових відключень електроенергії.
 
Трансляція засідання велася на YouTube-каналі міськради, повідомляє сайт "Гордон".
 
"Є інформація, що у нас можуть бути якісь віялові відключення світла", – сказав він під час обговорення питання автономності роботи кисневих концентраторів, які видані пацієнтам із коронавірусною інфекцією для лікування вдома.
 
Директор департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян відповів градоначальнику, що в обленерго просили мерію надавати списки адрес таких пацієнтів, щоб ці будинки не відключали від електрики (ймовірно, йшлося про планові відключення для ремонту мереж, оскільки волонтерка Катерина Ножевникова розповідала про таку ініціативу. жовтня, коли можливість віялових відключень ще не обговорювалося).
 
"Це нісенітниця якась. У нас що, в одному будинку хворіють, який можна не відключати? Це по всьому місту, зокрема приватний сектор. Це не рятує. Ми дамо інформацію, але коли вони подивляться на карту – це все місто. ", - відреагував Труханов на ініціативу. На його думку, для забезпечення автономності концентраторів потрібні акумулятори або генератори.
 
"Нас попередили, була нарада в обладміністрації, що можливі віялові відключення. Віялові відключення – це не просто відключити холодильник у даному випадку або посидіти без світла при свічці. Для тих, хто перебуває на кисневому забезпеченні, це питання життя та смерті", – наголосив Труханів.
 
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів не розробляє жодних планів щодо віялових відключень електроенергії. Водночас глава уряду зазначив, що ситуація у сфері електроенергетики "справді непроста".
 
"Насамперед це стосується запасів вугілля для роботи теплової генерації. Ще кілька місяців тому ми активізували роботу і щодо додаткових імпортних контрактів, і щодо збільшення власного видобутку вугілля", - додав Шмігаль.
 
 
Коментарі (0)