ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Офісі Президента заговорили про збільшення комунальних тарифів для населення

В Офісі Президента заговорили про збільшення комунальних тарифів для населення

Комунальні тарифи для населення можуть зрости, через це розглядаються різні варіанти реформи сфери комунальних послуг та системи субсидування.
Комунальні тарифи для населення можуть зрости, через це розглядаються різні варіанти реформи сфери комунальних послуг та системи субсидування.
 
Про це сказав заступник глави офісу президента Ростислав Шурма в інтерв'ю Liga.net. 
 
«Ми дійсно думаємо про проблему субсидування та системної збитковості, відсутність стимулів для збільшення та виробництва електроенергії, та видобутку газу. Тому зараз напрацьовується кілька різних механізмів, як вирішити ці проблеми», – сказав Шурма. 
 
За його інформацією, серед варіантів, що вивчаються, – повноцінна монетизація субсидій, коли люди платять «справедливу ціну, але отримують компенсацію від держави». 
 
«Але основні моменти повинні бути такими: пересічні громадяни, які потребують допомоги, не повинні постраждати, держава повинна адресно їм допомагати», – сказав Шурма. 
 
Він підкреслив, що платоспроможні громадяни повинні сплачувати справедливі комунальні тарифи, а компанії мати стимули для нарощування виробництва ресурсів. 
 

«Ті, хто можуть платити, мають платити, і компанії повинні продавати свої продукти за справедливою ціною і мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу та нафти», - наголосив Шурма. 

 
Коментарі (0)